Andrus Kivirähk. Kaka ja kevad

Tegelikult ma seda ei lugenudki. Kuulasin hoopis Ülle Kaljuste loetud audioraamatut. Ühest küljest kahju, et piltidest ilma jäin, teisest küljest andis hääl loetule kõvasti värvi. Panin kurke purkidesse ja üritasin neid talveks säilitada, taustaks mängimas "Kaka ja kevad". Iseenesest on see töö, mis mulle ei meeldi, aga mis sa teed, kui kevadel maha pandud kuus taime nii hullusti kannavad, et korraga ära süüa ei jaksa.
Kivirähk on Kivirähk. Olgu siis lastele või täiskasvanutele. Paneb mõtlema, mispidi selle inimese aju küll pähe on kasvanud, et ta nii meeletul hulgal geniaalseid lollusi suudab välja mõelda. Ilmselt on see üpriski individuaalne, aga minu huumorikoht on just täpselt selle koha peale arenenud, mis need naljad hästi kinni võtab. Igal juhul ei saa nende lugude puhul rääkida puhtakujulisest lasteraamatust, soovitaksin seda igas vanuses inimestele, sest sellest leiab iva igaüks, kes leida tahab. Eriti meeldisid mulle lasteaiajutud. Võib-olla sellepärast, et ma ise kunagi lasteaias käinud ei ole. Mõni koht pani tõsisemalt mõtlema ka. Näiteks see, kuidas lasteaia kindla korraga harjunud lapsukesed maal vanaema juures kuidagi ei harju, sest korralikku päevakava pole olemas, laulda, joonistada ja süüa tohib siis, kui ise tahad. Kas me oma laste aega siis niimoodi sisutamegi, et 24/7 kõnnitakse nööri mööda ja astridlindgrenlik suvi maal vanaema juures kanade ja muude koduloomadega on jäädavalt kadunud? Loodan väga, et siiski mitte...
Kurgid läksid seekord märkamatult purki. Ja mina olin lusti täis.

Kommentaarid

  1. Eile sai esimesest postitusest aasta. Täna riputasin siia viiekümnenda raamatu. See juhtus kogemata, et just selline arv. Aga topeltpidupäev igal juhul.
    Ja nagu erinevatest allikatest tulnud tagasisidest selgub, on minu märkmetest tolku mitte ainult mulle endale, vaid ka märkimisväärsele hulgale püsilugejatele. Loodetavasti ka juhukülastajatele.
    Igal juhul tänud igasuguse tagasiside ja seni sõbraliku suhtumise eest! Ja päikest! P.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja