Tina Frennstedt. 9.maantee

Romaan on inspireeritud Rootsis aset leidnud tegelikest juhtumitest. Ühe majaka lähedalt leitakse skandaalse naiskunstniku surnukeha. Laiba läheduses on iseloomulikku valget savi, mida igal pool ei leidu. Tegelikult ei teatagi, kus sellist olla võiks. Aga see jälg viitab seosele ühe varasema kuriteoga, kus muusikatudeng leiti tapetuna maanteekraavist. Kas sealt leiti tollal samasugust valget savi. Loo arenedes tuleb mängu kolmaski mõrva ning sinna on savi täiesti teadlikult paigutatud. 
Nii hakkabki tööle vanade juhtumite rühm, kes paralleelselt värskete kuritegudega kaevab taas välja viieteistkümne aasta taguse loo. Kolme mõrvatud inimese vahel ei suudeta kuidagi mingit seost leida. Seekord on uurijad ainult naised. Kõrvalosatäitjatena käivad küll läbi ka mõned mehed, aga need jäävad pigem tahaplaanile. Peategelased on Tess Hjalmarsson koos kolleegi Marie Erlinguga. Mõlemad on väga nutikad, rikuvad kohati ülemuste antud reegleid ja on samal ajal ka eraeluga kimpus. Tess on homoseksuaal, kes on oma elukaaslasest lahku läinud, Marie on lahku kolinud mehest. Mõlemad üritavad paralleelselt tööga endale kaaslast leida. 
Raamatus on veel ka kolmas liin: siin on lühikesed lõigud ühest naisest, kes avastab, et ta mees ei ole see, kelleks ta teda pidas. Tegelikult on siin juba üsna alguses võimalik otsad kokku panna ja mõrvar ära arvata, sest otsene vihje sellele on täiesti olemas. Ma vist ei olegi lahendust nii varajases staadiumis varem välja nuputanud. Aga motiiv jääb ikkagi arusaamatuks. Ja seosed erinevate mõrvatute vahel. Nii et on, mida lugeda. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja