Bella Mackie. Kuidas tappa oma perekonda

 

Võtsin selle raamatu ette sellepärast, et see on tekitanud lugejates väga palju vastukaja. On ju vaja ikka ise järele uurida, millega tegu. Kui armastada inglise huumorit ja krimiloo paroodiat kaks-ühes, siis on see täpselt õige asi, mida lugeda.
Loomulikult alustasin lugemist hoiakuga, et tegemist peaks olema naljalooga. Aga umbes poole raamatuni ei suutnud ma sellest nalja välja noppida. Lugu oli lihtsalt jabur ja pakatas sarkasmist selle maailma rikaste üle. Siin oli teravmeelseid tähelepanekuid inimeste käitumismustritest, seejuures kõvasti üle võlli aetud. Aga kui hoida veidi silmad lahti, siis võib kirjeldatud käitumismustreid pehmemal kujul märgata siinsamas. Ometi see ei köitnud mind. 
Korraks mõtlesin, et jätan lugemise pooleli, aga kui jõudsin kohani, kus rikas kõrk proua sauna kinni pandi, ja seda puhtalt läbi nutiseadmete, siis oli ka minul naljakas. 
Loost endast siis ka. Grace Bernard on noor naine, kes on kasvanud koos emaga. Mingil hetkel saab ta teada, et tema isa on kurikuulus miljardär, kes tegi emale lapse ja siis kadus. Kui ema raskelt haigeks jääb ja oma lapse isalt abi palub, siis lükatakse ta tagasi. Grace otsustab pärast ema surma kätte maksta ja tappa kogu perekond. Seejuures on tema lähenemine mõrvadele väga loominguline. Kõiki surmajuhtumeid võib käsitleda õnnetustena. Aga Grace satub vanglasse mõrva eest, mida ta ei ole sooritanud. Jutustus pendeldabki vanglaelu ja peategelase meenutuste vahel. Võiks arvata, et Grace saab lõpuks oma isa varanduse kätte ja elab külluslikku elu kuni surmani. Aga asjad ei ole nii lihtsad. Lõpp on ootamatu. Kes loeb, saab teada. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

George Orwell. 1984

Lina Bengtsdotter. Annabelle

John Fowles. Liblikapüüdja