Guillaume Musso. Ingli kutse

Hea lihtne raamat, paras päikese käes vedeleda ja lugeda. Selles on kõike: peredraamat, sassiläinud suhteid, armastust, seksi, poliitilisi mänge, värvikaid tegelaskujusid, põnevust. Väga kaasakiskuv ja meelelahutuslik. 
Lugu algab sellest, et kahel inimesel lähevad lennujaamas telefonid vahetusse. Kusjuures üks neist elab USA-s ja teine Pariisis. Nii et tagasivahetamine on keeruline. Nii, nagu ikka väikestel räpastel inimestel kombeks, hakkavad nad teineteise telefonide sisus tuhnima. Tulemuseks on räpaste suurte saladuste ilmsikstulek. Ja siis hakatakse neid saladusi lahendama.
Raamatu alguses on väike mõtiskelu selle kohta, missugust rolli mängivad mobiiltelefonid meie elus. Enamik meist ei kujuta oma elu ilma nende vidinateta enam tõepoolest ette. Mõnevõrra hirmutav om mõelda, kuidas asjad hakkavad meie üle valitsema. Kas peaks? Igal juhul võib telefoni kaotamine tekitada päris palju pahandusi. Eriti veel siis, kui sinna on salvestadud midagi isiklikku ning see satub võõrastesse kätesse. Minule mõjus see nii, et jätsin oma telefoni kus seda ja teist ning läksin terveks päevaks välja mullatöödele. Tulemuseks oli kaksteist vastamata kõnet ja suur paanika nende seas, kes mind kätte üritasid saada. Järelikult ikka valitseb minu üle ka...
Nendest raamatutest, kus tegevus toimub vaheldumisi maailma erinevates paikades (antud juhul siis NY, San Francisco, London, Manchester ja Pariis ning veidi ka Prantsusmaa lõunarannikut) jääb mulje, et maailm on justkui väikene külakene, kus kõik on käe-jala juures. Kas niisuguse maailmapildi juures ei ole oht, et kaduma lähevad väikesed lihtsad asjad, mis elu elamisväärseks teevad?
Aitab fiktsioonidest. Nüüd hakkan asjalikuks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja