Lina Nertby Aurell ja Mia Clase. Food pharmacy

 

See on väga ilus raamat. Ja vähe sellest - see on väga sisukas raamat. Niisugune kombinatsioon on üsna haruldane. Ja kui ma saaksin, teeksin selle kohustuslikuks kirjanduseks absoluutselt kõikidele. Nii muutukski maailm paremaks. 
Me ju kõik teame, et sa oled see, mida sööd. Aga me sööme ikkagi endale igasugust jama sisse, sest kõik ju teevad nii. Ja pealegi pakutakse seda igas poes, iga nurga peal, igas toidukohas. Nii mugav on võtta seda, mis on. Aga mida see meie soolestikus tegema hakkab ja kuidas see tervet organismi mõjutab, seda me reeglina ei tea. See raamat räägib just sellest. Ja see on nii silmiavav, et pärast lugemist on päris keeruline toidupoest midagi söödavat leida. Probleem ongi peamiselt selles, et meil puudub toitumise kohta adekvaatne informatsioon ja me peame oma tänast toitumist täiesti normaalseks. Aga kas meie keha ka peab?
Raamat räägib väga lihtsas vormis sellest, mis toimub meie soolestikus. Ta teeb seda nii lihtsas keeles ja nii mõnusa huumoriga, et lugemine on puhas nauding. Siit saab teada, kuidas teha Kebnekaise mäge (loe: kuidas õigesti kakada), kuidas toituvad loodusrahvad ja mis meie toidulauaga viimasel aastakümnetel on juhtunud Siit saab teada, mida teevad rasvad ja et  rasvahirm on puhas müüginipp ning lihtsalt üks müüt. Siit saab teada, et probleemid veresuhkruga on puhas toitumise küsimus ja sellest on võimalik üle saada, kui natuke infot võtta ja iseendaga vaeva näha. Lisaks sellele on eraldi peatükikesed erinevatest toiduainetest ja vürtsidest. Samuti on lisatud hulk retsepte. Uskumatu, et ühtede kaante vahele mahub nii palju. 
Kohati on raamatus toodud ideed väga radikaalsed, nii et lugejal võib tekkida küsimus, kas ta peab kogu oma toitumise korrapealt pea peale pöörama. Ei pea. See on lihtsalt idee. Aga mõne pisikese muudatuse oma harjumustesse võiks sisse viia küll. See ei ole ju keeruline. Ja keha ütleb aitäh. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja