Lina Bengdsdotter. Francesca

 

See on "Annabelle" järg. Peategelaseks on taas naispolitseinik Charlie, kes läheb tagasi oma kodukülla Gullspangi. Eelmisel korral lahendas ta noore tüdruku Annabelle kadumise lugu ja töö käigus tulid välja saladused tema enda minevikust. See raamat jätkab sama joont. 
Charlie on üle töötanud ja vajab puhkust. Ta otsustab taas minna kodukülla appi sõbrannale, kes on hädas. Välja ilmub ka ajakirjanik, kellega tal olid eelmises raamatus segased suhted. Selgub, et samast külast on mõni aeg varem kadunud veel üks noor tüdruk ja Charlie asub asja omal käel uurima. Tegemist on tüüpilise külaeluga, kus kõik teavad kõike, aga kellelegi ei räägi. Pika pinnimise peale ilmub ikka midagi välja, aga millegipärast ei ole inimesed huvitatud sellest, et tõde välja tuleks. Asi läheb suisa ohtlikuks. Loomulikult tuleb kõik lõpuks välja, aga uurimise käigus leiab Charlie veelgi huvitavaid fakte oma päritolust. Lõpus kisub asi suisa muinasjutuliseks. 
Viidates "Harakamõrvadele": loodud on tehismaailm, millel on aimatavad seosed tegelikkusega. Külaelu kirjeldus on kindlasti forsseeritud: troostitus, joomine, kitsarinnalised inimesed, kogu elu raskus. Sama on ka peategelase isiksusega: peamine uurija peab olema oma kiiksudega ja neid Charliel on. Ta on võimetu kellegi eest hoolt kandma ja lisaks veel alkoholiga kimpus. Aga lugeda on ikkagi mõnus, sest see on omamoodi eskapism (jälle viide "Harakamõrvadele"). See siin on natuke nagu krimi ja natuke nagu naistekas, aga mitte liiga magus. 
Huvitav, kas Gullspangis on veel mõni noor tüdruk kadunud? Mis järgmises osas saab?

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja