Randy Gage. Täielik elumuutus

 

Kõigil on vahel selline tunne, et elu ei lähe päris nii, nagu tahaks. Ikka juhtub midagi väljaspool, mis teeb olemise ebamugavaks. Nii näibki, justkui oleksime elu mängukannid, ilma, et ise olulisi valikuid teha saaks. Elu lihtsalt läks nii. Ma ei tea, kuidas küll... Randy Gage nii ei arva. 
Jaa-jaa-jaa. Jälle üks eneseabiraamat, mis kindlasti räägib sellest, et viska pastakas nurka, osta pilet Indiasse ja ümise seal. Ja küll elu sulle siis imelise õnne kingib. Ei ole nii. Randy Gage ütleb selge sõnaga: lõpeta alistumine ja võta ohjad enda kätte. Tee ise oma valikud ja vastuta nende eest. Olukorrad, millesse oled näiliselt tahtmatult sattunud, on su enda tekitatud. Ja kui sa suudad võtta vastutuse oma valikute eest, siis hakkavad asjad muutuma. Esialgu sinu enda sees ja hiljem ka väliselt. 
Kõige suurem valik on see, kas oma peaga mõelda või mitte. Paratamatult on iga mõte meie peas kellegi või millegi mõju. Me võime seda eitada, aga nii see on. Niisiis - enamik mõtteid, mida mõtleme, ei ole tegelikult üldse meie omad, vaid kellegi poolt suunatud. Ja siin tuleb mängu esimene suur valik: millisesse infovälja me ennast paigutame. Kui me läheme kaasa teleka- ja internetivooluga, siis just sellise infovälja saamegi. Ja kui seda välja veidi põhjalikumalt analüüsida, selgub, et sellel on ülimalt laastav mõju meie minapildile. 
Küllap on igaühele tuttav see tunne, nagu sa ei oleks piisavalt hea. Sa pead kogu aeg pingutama ja iseendale tõestama, et oled midagi väärt, aga ikka jääb kusagilt puudu. Randy Gage toob väga selgelt välja selle, kuidas niisugune tunne on tekkinud. Loomulikult teeb ta seda nii ausalt ja ühiskonnakriitiliselt, et kohati on valus lugeda. Ja kindlasti tekitab loetu paljudes inimestes protesti. Aga ei pea ju lugema, kui ei taha. Mitte midagi ei pea, kui ei taha. See on lihtsalt üks paljudest vaatenurkadest ja ikkagi on huvitav, mis sellest, et sa ei pruugi kirjutatuga nõus olla. 
Raamat paneb enda mõttemalle ümber hindama ja märkama, kui palju piiravaid uskumusi me ise endale loonud oleme. Ja needsamad uskumused seavad meile piirid. Me oleme iseenda piiravate mõtete vangid, mitte keegi teine ei saa meid takistada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja