Jørn Lier Horst. Salatuba

 

See on raamat William Wistingu sarjast. Üllatusega avastasin, et sellest sarjast on tehtud ka filmiseriaal. Vaatasin ühe hooaja ära ja asi hakkas mulle meeldima. See on klassikaline põhjamaine lähenemine, piisavalt kvaliteetne meelelahutus.

Raamatu kaanel on märksõna "põnevik", aga pigem on see üsna rahulik, jahe ja analüütiline krimilugu. Sellegipoolest on see mõnus lugemine. 

Üks poliitik sureb, aga see ei ole mõrv. Hoopis tema suvilast leitakse suur hulk välismaist valuutat. William Wisting hakkab asja uurima. Gruppi on kaasatud ka tema ajakirjanikust tütar Line. Imelikul kombel tekivad kaudsed seosed ammuse raharöövi ja ühe teadmata kadunud noormehega. Asi läheb järjest segasemaks. Sekkub ajakirjandusmaailm, välja tulevad seosed narkokuritegudega. Kuni raamatu lõpuni ei paista lahendust kusagil. Isegi aimata ei oska. Loomulikult lahendus tuleb, aga alles viimastel lehekülgedel. 

See ei ole niisugune raamat, mis tekitaks sedavõrd pinget et käest ära panna ei saaks. See ei tähenda, et see oleks halb väi keskpärane. Ma usun, et kui võimalust on, siis loen Wistingu-sarja teinegi kord. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja