Tom Valsberg. Eluterve pohhuist

 

Kas teil on ka vahel tunne, et kõik on pekkis ja iga asi ajab närvi? See raamat on just niisugustele inimestele. See on mul statsionaarselt öökapil, päris tihti võtan selle suvalisest kohast lahti ja ma ei kahetse kunagi. Tegelikult olen selle kolm korda kaanest kaaneni läbi lugenud, sest see aitab mind. Näiteks praegu, kui ma poole tunni pärast pean inimeste ees esinema ja pärast öeldu eest ka vastutama. See ajab närvi. Aga Tom Valsberg ütleb, et kui kõik läheb pekki, siis pole sellest ju hullu, see on ainult korraks. Ja pealegi saab sellest kogemusest õppida.
Siin on nii palju ausaid mõtteid, mida igaüks on mõelnud, aga pole julgenud välja öelda. Eluterve pohhuist julgeb ja see on kohati väga naljakas. Minu meelest on selles maailmas viimasel ajal nalja väga väheks jäänud. Jah, muidugi, sotsiaalmeedias ringleb lugematul hulgal naljakaid meeme, aga enamasti on selles teatud kibedus ja sarkasm praegu toimuva üle. See raamat on naljakas, aga sarkasmi selles ei ole. Nii mõnusalt neutraalne on selline lähenemine. 
Võib arvata, et kogu raamat ongi lihtsalt üks veider tilulilu, aga ei ole. Siin on head informatsiooni tervisliku eluviisi ja toitumise kohta, selle kohta, kuidas praeguses tarbimiskultuuris mitte vooluga kaasa minna, sellest, millised hormoonid ja kuidas möllavad.   Mõnikord on päris hea teada, millised keemilised reaktsioonid sinus möllavad kui sa mingil põhjusel ennast halvasti tunned. 
Miks me ei luba endale olla need, kes me päriselt oleme? Miks me tahame ennast suruda formaati, mida nimetatakse normaalsuseks? Kas sellest on võimalik kuidagi üle olla? On ikka, aga väga raske on lapsepõlves sisse kodeeritud mustritest vabaneda. See raamat aitab. Ja naer on alati terviseks.  

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja