Lars Kepler. Stalker

 

Jälle üks audioraamat. Olen avastanud selle kuulamiseks aina uusi võimalusi. Viimasel ajal panen hommikuse trenni ajaks klapid pähe ja nii saabki korraga trenn tehtud ja raamat loetud. 
Olen varem ka Kepleri raamatuid lugenud ja nendes sisalduv pinge meeldib mulle. Ma ei tea, kas asi on selles, et nüüd oli tegemist lugemise asemel kuulamisega, aga see lugu tundus kuidagi eriti raju märul. Ei saagi päriselt öelda, kas see on krimi või pigem lihtsalt põnevik. Aga mõrvad ju on ja tegija leitakse ka üles. 
Tegemist on Joona Linna sarja raamatuga. Alguses tundub, et Linnat ei olegi, sest vihjatakse tema surmale. Kusagil kolmandiku peal ilmub ta siiski välja ja asub otsima kedagi, kes stalgib naisi, paneb videod internetti üles ja siis tapab nad. Siin on niipalju  vihjeid ja saladusi ning süüdlase leidmine on üks paras mõistatus. 
Loomulikult ületab Linna igasugused politseitöö piirid ja läheb vastuollu seadusega, et süüdlane leida. Ja paras tegu on politseile selgeks teha, et nad eksivad. Üldse on siin varjatud pilge politseinike aadressil, kes aeg-ajalt sulaselgeid lollusi teevad. Ja veel - Kepleril tundub olevat nõrkus hüpnoosi suhtes. Juba teises romaanis on sellel väga suur roll. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja