Jeanne Kalogridis. Firenze orb

 

Seda raamatut on mõnus kätte võtta: paksud värvilise kujundusega kaaned, kvaliteetne paber, suur puhas trükk. Meenutab natuke lasteraamatut, ainult nunnud illustratsioonid puuduvad. 
Kaanel on märge: müstiline põnevik. See on üsna täpne kirjeldus, meenutab natuke Dan Browni. Tegevus toimub 15.sajandi Firenzes Lorenzo di Medici valitsemisajal. Parasjagu käib sõda paavst Sixtusega. Loo peategelane on orbudekodust pagenud tütarlaps, kes on riietunud tänavapoisiks ja tegutseb taskuvargana. Elu viib ta kokku eaka mehega, keda tuntakse Firenze Maagi nime all. Siis hakkavad juhtuma asjad. Selgub, et nende kohtumine ei olegi juhus ja poisstüdruk saab olulise rolli kodulinna päästmisel. 
Mängu tuleb hulk kõrvaltegelasi, kelle puhul kunagi ei tea, kas tegemist on liitlase või vaenlasega, sest kõik luuravad kõikide järel ja topeltagente on kuhjaga. Sündmused on ülimalt seikluslikud ja kaasakiskuvad, lisaks on teksti põimitud kirjeldusi maagilistest märkidest ja 15.sajandi Firenze üldilmest. Kohati on sündmused vägagi verised, hägustub piir elu ja surma, tõelisuse ja kujutluste vahel. Lisaks veel natuke seebikalaadsed teemad armastusest ja taasleitud perekonnast. 
Kui raamatu algus on pigem rahulik ja aeglase tempoga, siis lõpupoole kisub päris tuliseks. Mingit sügavat mõtet sellest raamatust otsida ei tasu, pigem on see mõnus kerge laupäevalugemine. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Lina Bengtsdotter. Annabelle

Jonas Jonasson. Mõrtsuk-Anders ja tema sõbrad

Indrek Hargla. Apteeker Melchior ja Pirita kägistaja